Holland High Tech Holland
roadmapevent
Holland High Tech Update juni 2017
Meld u aan voor het Roadmapevent "Sleuteltechnologieën voor Maatschappelijke Uitdagingen"
Laat u op 12 september inspireren door innovatieve bedrijven die succesvol een maatschappelijke uitdaging aangaan, hoor wat de topsector High Tech Systemen en Materialen voor plannen heeft en praat mee over hoe we samen kunnen werken aan een goede toekomst van de wereld. 
Deelname aan het evenement staat open voor iedereen die kansen voor R&D-samenwerking wil ontdekken. Dus onderzoekers en technici uit alle (top)sectoren, vanuit bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen.

   Aanmelden voor het Holland High Tech Roadmapevent 2017

Innovation Industries
Nieuw investeringsfonds van €75 mio voor Nederlandse hightechbedrijven
Innovation Industries is een nieuw technologiefonds dat de komende tien jaar gaat investeren in circa 20 veelbelovende hightech-bedrijven in Nederland.

Lees verder over het investeringsfonds >>

European Innovation Scoreboard 2017
Nederland versterkt positie als innovatieleider
Nederland is van de vijfde plek naar de vierde plek gestegen op het European Innovation Scoreboard van de Europese Commissie en is daarmee Duitsland gepasseerd.  Daarnaast staat Nederland op de derde plek in de Global Innovation Index 2017 van de WIPO.
global Fotonica roadmap
Aanzet wereldwijde roadmap integrated photonics
Afgelopen week vond het World Technology Mapping Forum plaats. Tijdens het forum werd een aanzet gegeven voor de eerste wereldwijde roadmap voor integrated photonics. In samenhang met het forum werd ook het Photonics Event over beschikbare toepassingen van fotonica georganiseerd.

Lees hier verslag van het World Technology Mapping Forum >>
EcoTwin

               EcoTwin

PPS-project in de schijnwerpers: Truck Platooning
Bij Truck Platooning rijden vrachtwagens op korte afstand van elkaar door gebruik te maken van technologie voor het geautomatiseerd rijden. Het tweede voertuig volgt het voorliggende automatisch, gebruikmakend van wifi, radar en camera’s. Daardoor kunnen ze dicht achter elkaar rijden, met als voordelen brandstofbesparing en vermindering CO2-uitstoot. Ook verbetert de verkeersveiligheid door de zeer beperkte reactietijd voor het remmen en maakt platooning de verkeersstromen efficiënter.

Lees over het EcoTwin III-project van DAF, NXP, Ricardo en TNO >>

Netherlands France Green Smart Mobility MoU
Samenwerken met Franse overheden en bedrijven aan Green & Smart Mobility
Tijdens het Automotive Congress 2017 in Helmond tekende een cluster van Nederlandse bedrijven, kennisinstituten en RVO het convenant in het kader van het programma Partners for International Business (PIB). Zo worden gezamenlijk de kansen in Frankrijk op het gebied van innovatieve mobiliteit benut.

Lees het bericht op de website van Holland High Tech partner Automotive NL >>

Big Science
De toekomst van Big Science
Op 8 juni organiseerde ILO-Net een werkconferentie voor wetenschap en bedrijfsleven over de toekomst van Big Science. De conferentie werd afgesloten met een aantal suggesties voor Europees beleid.

Ga naar bigscience.nl voor de presentaties van de conferentie >>

ECCM
Opbrengst themadag Elektrochemische Conversie en Materialen

Tijdens de tweede themadag Elektrochemische Conversie en Materialen (ECCM) op 16 juni heeft de themacommissie haar conceptadvies gepresenteerd over de potentie van elektrochemische conversie voor de energietransitie en volgde er een discussie met bedrijven, wetenschappers en overheden. Het aangescherpte advies wordt waarschijnlijk in augustus aangeboden.

Lees hier het verslag met links naar meer informatie >>
 Fieldlab Smart Base
Fieldlab Smart Base geopend

Een innovatieve krijgsmacht die overal ter wereld inzetbaar is vanuit een legerbasis die veilig is en met een zo klein mogelijke footprint kan opereren. Om aan die uitdaging invulling te geven, is het Fieldlab Smart Base geopend op 13 juni in Soesterberg. Daarin werken innovatieve bedrijven uit de technologische industrie, kennisinstituten en het Commando Landstrijdkrachten samen aan innovatieve oplossingen voor de legerbasis van de toekomst.

Lees meer op smartindustry.nl >>
 Holland Robotics
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in robotica

In april is de landelijke roboticabeweging Holland Robotics van start gegaan. Een samenwerkingsverband tussen industriële spelers en wetenschapsinstellingen actief in robotica. Een van de doelen is ervoor zorgen dat de roboticakennis in Nederland maximaal wordt benut. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkeling in de robotica-community? Meld u dan aan voor de Holland Robotics nieuwsbrief.

En/of ga mee op innovatiemissie naar Japan en/of Singapore:
-
Robotica Innovatiemissie naar Japan |  28 juli t/m 5 augustus 2017
Robotica innovatiemissie naar Singapore |  30 oktober t/m 2 november 2017
OPROEP GEZAMENLIJKE BEURSDEELNAME
Laatste oproep deelnemers Holland High Tech paviljoen op SEMICON Taiwan (11-15 sept.)
Dit jaar staat er weer een gedeeld Holland High Tech paviljoen op SEMICON Taiwan, de belangrijkste vakbeurs ter wereld voor de halfgeleiderindustrie. Er is nog maar ruimte voor één of twee deelnemers, dus wees er snel bij. Neem voor meer informatie contact op met Barry Peet via 06 - 42 47 49 89 of barry.peet(apestaartje)bcsemi.nl.

Collectieve Holland High Tech stand 'New Mobility World’ op IAA Frankfurt (12-17 sept.)
RAI Automotive Industry organiseert in samenwerking met o.a. I&M, AutomotiveNL, NEVAT en Holland Innovative een collectieve stand. Ditmaal als onderdeel van de 'New Mobility World’ in hal 3.1. Neem voor meer informatie contact op met Eddy van der Vorst via e.vd.vorst(apestaartje)raivereniging.nl.

Gezamenlijke beursdeelname SEMICON Europa in München (14-17 nov.)
Van 14 t/m 17 november wordt SEMICON Europa 2017 gehouden in hal B1 van Messe München, tegelijk met de productronica. Meer informatie en aanmelden via High Tech NL.
 
Holland High Tech (HHT) wil door de krachtenbundeling van bedrijven, kennisinstellingen en overheid in de Nederlandse hightechsector excellent onderzoek laten doen, zorgdragen voor voldoende goed geschoold bèta- en technisch opgeleide mensen en de export bevorderen.
www.hollandhightech.nl
info@hollandhightech.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Afmelden nieuwsbrief
Profiel wijzigen
Doorsturen